Letselschaderecht

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zowel op straat, op het werk als thuis. Het komt steeds onverwacht. Vaak vallen de gevolgen mee, maar de schade kan ook zeer groot zijn. U krijgt te maken met allerlei extra kosten (huishoudelijke hulp, extra voorzieningen, medische kosten die de zorgverzekeraar niet betaalt), maar vaak heeft een ongeval ook invloed op het inkomen door “verlies van arbeidsvermogen”.

Schadevergoeding

Ieder draagt zijn eigen schade. Dat is een stelregel van het Nederlandse recht, die nog altijd geldt. Let wel: de algemene regel. Een belangrijke uitzondering geldt echter als iemand anders die schade door onzorgvuldig handelen (een onrechtmatige daad) heeft veroorzaakt. Dan zal die ander in beginsel alle schade van het slachtoffer moeten vergoeden. In de praktijk heeft het slachtoffer dan vaak te maken met de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker.

U komt als slachtoffer te staan voor allerlei vragen en problemen waar uw hoofd niet naar staat, omdat u de handen al vol hebt met het verwerken van het letsel en het zoeken van herstel op lichamelijk en geestelijk gebied. Voor het antwoord op die vragen en voor het overleggen en onderhandelen met de verzekeraar is deskundige bijstand onmisbaar.

Kosten

Wanneer een aansprakelijke tegenpartij uw schade moet vergoeden, vallen daar ook de advocaatkosten onder. In veel gevallen is de rechtsbijstand in letselschadezaken dus geheel kosteloos.

Contact

Wilhelminapark 122
5041 EH Tilburg
Let op: postbus is vervallen!

Telefoon
013 536 20 88
Fax
013 536 12 45

E-mail algemeen
info@dehaas-dejong.nl

Bezoekerslocatie Amsterdam
Achtergracht 27-C
1017 WL Amsterdam

Bezoekerslocatie Kats
Oost Zeedijk 12
4485 PM Kats

Tijd & spreekuren

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
9.00 13:00 en 13:30 17:30

Gratis vreemdelingenspreekuur:
maandag 16.00-17.30
(bellen voor afspraak)

Gratis spreekuur inkomen, arbeid, sociale zekerheid:
In verband met Covid-19 is het spreekuur tijdelijk telefonisch.
U kunt bellen en uw probleem gratis voorleggen aan een advocaat.

Informatielinks:
Klik hier

De Haas & de Jong