mr. L.J.G. (René) de Haas mdr fm

r.de.haas@dehaas-dejong.nl | 0135362088

 • MfN-mediator
 • lid vFAS
 • collaborative practitioner (lid VvCP)
 • forensisch mediator
 • strategisch coach
 • Trainer
 • crossborder mediator

De praktijk van René is al meer dan twintig jaar gericht op definitieve geschillenbeslechting in het internationaal familierecht. Door zijn hoge mate van specialisatie (Master of Dispute Resolution) en lange ervaring weet hij ogenschijnlijk vastzittende conflicten op te lossen. Doelgericht, met de focus op het bereiken van oplossingen met een breed draagvlak en een duurzaam karakter. Samenwerking met andere disciplines in de overlegscheiding staat, met mediation, centraal in zijn praktijk.

 Cross-Border Mediation in internationale kinderontvoeringszaken, Forensische Mediation in “high conflict cases” in opdracht van rechtbank of gerechtshof en co-mediations in internationale, gecompliceerde familiekwesties (echtscheidingen, huwelijkse voorwaarden en erfrecht). Dit kan in een aantal opeenvolgende sessies of door middel van één marathonbijeenkomst. De laatste wanneer iedere partij eraan toe is knopen door te hakken en hun conflictfase af te sluiten. 

René werkt veel samen met andere disciplines en collega-mediators.

Als Strategisch Coach begeleidt René cliënten die nog in een procedure verwikkeld zijn of elders een mediationtraject volgen en geeft waar nodig, second opinions.

Hij traint advocaten en mediators nationaal en internationaal en begeleidt intervisiegroepen van vFAS advocaten.

Verbondenheid, eigenheid, deskundigheid, wijsheid en vrijheid zijn daarbij richtinggevende waarden voor hem.

Overlegscheidingen en mediations kunnen worden uitgevoerd op het kantoor in Tilburg in onze speciale mediationruimte of op een landelijke locatie aan de Oosterschelde in Zeeland.

"Samen op zoek naar oplossingen waar mijn cliënten echt mee verder kunnen”

 

Rechtsgebiedenregister

René de Haas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht

  • Collaborative Divorce
  • Mediation
  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Internationaal Privaatrecht
  • Ouderschap en erkenning

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wat zeggen onze klanten

Ook wil ik hier nog van de gelegenheid gebruik maken om u persoonlijk hartelijk te bedanken voor uw bijdrage aan het tot stand komen van afspraken waar X en ik ons beiden in kunnen vinden naar aanleiding van uw mediationbegeleiding. Complimenten voor uw snelle en correcte begeleiding. Ik ben van mening dat het zonder u niet gelukt was op deze wijze. Het proces was, wat mij betreft, niet eenvoudig, emotioneel en met hobbels. Maar ik merk aan mijzelf dat ik nu open sta om de toekomst in goede harmonie met X in te kunnen gaan. Weliswaar helaas gescheiden, maar er is een basis gelegd voor een goede onderlinge verstandhouding in de toekomst. 
Uw advies aan ons heeft tot een verbluffend resultaat geleid. U heeft kennelijk een wonderlijke invloed op vastgelopen processen. Kortom: wederom veel dank!
Ik wil de heer De Haas nogmaals erg bedanken voor de geboden hulp. Er was duidelijk erg veel kennis en kunde om mijn specifieke zaak te behandelen. 
Uiterst professioneel en goed inspelend op wensen/mening klant. Vertrouwenwekkend! 

Contact

Wilhelminapark 122
5041 EH Tilburg
Let op: postbus is vervallen!

Telefoon
013 536 20 88
Fax
013 536 12 45

E-mail algemeen
info@dehaas-dejong.nl

Bezoekerslocatie Amsterdam
Achtergracht 27-C
1017 WL Amsterdam

Bezoekerslocatie Kats
Oost Zeedijk 12
4485 PM Kats

Tijd & spreekuren

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
9.00 – 13:00 en 13:30 – 17:30

Gratis vreemdelingenspreekuur:
maandag 16.00-17.30
(bellen voor afspraak)

Gratis spreekuur inkomen, arbeid, sociale zekerheid:
In verband met Covid-19 is het spreekuur tijdelijk telefonisch.
U kunt bellen en uw probleem gratis voorleggen aan een advocaat.

Informatielinks:
Klik hier

De Haas & de Jong